Prambanan

Es veu que si ets a Yogyakarta has d’anar a visitar dos temples, l’un budista, Borobudur, l’altre hindú, Prambanan. Així segur que tens tema de conversa amb els altres companys viatgers, tothom comparant-los i dient la seva. Els dos temples són patrimoni de la humanitat de la Unesco, el que al final es tradueix en què que val una pasta gansa anar-los a visitar. N’hi ha que van amb el pressupost reduït i han de triar entre un dels dos, n’hi ha d’altres, com nosaltres, que van amb pressupost reduït però se n’obliden momentànianent.

img_2374

Diuen que es va fer al segle IX i que està dedicat a la Trimurti, és a dir a l’expressió de Déu (Brahma, el creador, Vishnu, la permanència i Shiva, el destructor).

Aquest temple les ha passat de tots els colors, primer per trobar-se molt i molt aprop del Merapi, un dels volcans més actius de Java i després per algun terratrèmol que d’altre que l’han deixat una mica descolocat. Miris on miris hi ha blocs de pedra per encaixar en un puzzle 3d de mides exagerades.

20161126_224440

Dir que Prambanan és un temple, no seria del tot encertat, doncs és un complex de temples que evoquen, salvant les distàncies al complex d’Angkor Wat a Cambotja. La sensació de ser una obra inacabada amb parts perdudes o amagades fa que tingui un encant especial.

20161126_224308

img_2375
En Pau, determinant si el gravat pertany realment al s.IX o és simplement una reproducció
img_2105
Fent el mico
img_2366
Muntanyes de pedres a l’entrada principal

Ens hi hauríem quedat més, però ja era demanar massa a la canalla, que estaven de pedres fins al capdamunt!

Anuncis

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s