Adéu Filipines

img_4993
Arribant a Cebú city des de Bohol

Havíem decidit acabar aquí la nostra aventura, però ai! Planificar? això què és? Fem un pla i és desmunta al cap d’una hora!! L’univers es confabula per recordar-nos que els bitllets d’anada i tornada no són per a nosaltres. Sabem on anem ara, però no demà!!

I què li passa a Filipines?? Vam arribar a principis de gener després de què un tifó fora d’hores arrassés la costa. I penses, caram, si que ha fet mal aquest tifó! Però no, no és AQUEST tifó, són els mil tifons que porten acumulats al llarg de la seva vida, que fan que Filipines ens sembli un país en construcció permanent.

En Jaume diu que la deixadesa que ens hem trobat a Filipines es deguda a l'”efecte tifó”, que a veure com t’has de dedicar a reformar i arreglar coses, si en un tres i no res, torna a passar un altre tifó i t’ho destrossa tot. Mentre aguanti, ja està bé. Doncs així amb tot: edificis, carrers, hotels, cases… i els restaurants? imagineu-vos un burguer que no té hamburgueses, això és el que et trobes. Els restaurants locals serveixen menjar fred, el fan al matí i tot el dia el tenen allà exposat, fins que aguanti…

img_4718
Parc a Dumaguete
img_4364
Mercat a Puerto Galera

El menjar va ser el principal handicap d’aquest viatge, farts d’arròs blanc fred i pollastre fregit fred!

A més, el temps no ens va acompanyar gaire. No vam poder visitar l’Isla de Gigantes degut a la mala mar. I vam trigar 2 dies en poder anar a l’illa de Bohol, també per mala mar. En un país format per illes, si hi ha mala mar vas venut! I pluja, també, en plena època seca, pluja.

Vés a Filipines si fas submarinisme o en vols fer. Vés-hi, és el paradís!! Filipines és el lloc sense cap dubte. Vés a Filipines si tens un pressupost mitjà-alt i pots obviar la part més feixuga dels viatges i prendre sempre menjar occidental, mentre ets a Boracay mirant el sunset amb un mojito a la mà. Però si vas de motxilero amb nens… a nosaltres no ens ha sortit com esperàvem. Hem viscut coses boniques, que són les que hem inclòs al blog. No ens queixarem més, doncs.

img_4997
Aquí, al mig del carrer, cuinen el lechón. Un paio s’està 2 hores donant-li voltes.

Vam descobrir l’especialitat de Cebú, el lechón. Que seria com un cochinillo però crescudet. El cuinen en una brasa de carbó gegant al mig del carrer. I l’últim dia de Filipines ens vam fer un homenatge. Podem dir que estava boníssim!!

img_5007
Mare meva, quin servei!!!

Al restaurant on vam anar, van convidar a una tapa de lechón als nens, després de dinar…lechón!! El millor és que el cambrer els donava l’aigua i tot, no em vaig poder estar de fer la foto! Això sí que ho tenen, es desviuen amb els nens.

Gràcies Filipines, però de moment, ja en tenim prou…

Proper capítol: Sawatdee Tailàndia!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s