Els catalans volem rebotar!

dia-de-la-no-violencia-a-l-escola-jose-echegaray-2-696x339

“Els catalans volem rebotar”, aquesta és la frase que va dir l’Elna, una amiga de l’Àsia el dissabte, un dia abans del referèndum. És una frase divertida, que ens va arrencar a tots un somriure, per la innocència i la falta de comprensió que implicava.

I ahir, sortint de sopar l’Arlet i l’Àsia feien la cantarella d’ “in-inde-independènci-a!”, “no canteu això, que no sabeu el que vol dir”, ens va sortir simultàniament a les dues mares, veient els nostres cadellets adoctrinats.

En aquests dies tan convulsos, el fet d’explicar als nostres fills el que està passant, és una feinada. Me n’he adonat, que per a mi, els fets que provenen de la depravació humana són els més difícils d’explicar als nens. Com explicar l’atemptat de Barcelona? com explicar la crisi dels refugiats? com explicar que ve la policia i ens pega perquè volem votar? El primer que els ensenyem als nostres fills és que no facin ús de la violència, la violència no és un registre vàlid per a la societat i no l’acceptem. I ara arriba la policia i ens pega. És un contrasentit total. “Mama no vull que vingui la guàrdia civil”, una gota freda de suor em recorre l’esquena… com ho entomem això?

Les escoles ara tenen una feinada de por, nosaltres a Canet, hem tingut molta sort de no haver patit cap atac per part d’aquestes bèsties ensinistrades, però altres pobles més propers com Sant Cebrià i Sant Iscle, no poden dir el mateix. I avui aquests nens i nenes han anat a l’escola, i l’han vist destrossada, i està per veure quina lectura en faran de tot això els més petits de casa.

Jo m’ho creia això de la justícia, em creia que teníem uns drets fonamentals, inviolables. M’ho creia de veritat, se m’ha ensorrat un pilar, EL PILAR. Quan se t’ensorren els ideals, et quedes inevitablement sense recursos per transmetre als teus fills aquesta realitat que vivim. Crec que hem d’anar en compte amb els nostres judicis de valor, perquè els nostres fills se’ls prenen com una veritat universal.

I vosaltres, com ho heu fet per explicar-ho a les criatures?

Salut i força!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s